Så er det ved at være tiden for service af jeres pilleovne.
Ring på 62 21 19 45 for at få renset og efterset din pilleovn,
og spar penge nu, hvis du har en serviceaftale.
Eller send en mail her     Send email

Hvad er en røgsuger?

Med en røgsuger skaber du et røg- og lugtfrit indeklima, når du bruger din brændeovn eller pejs. Røgsugeren monteres på din skorsten og skaber et optimalt træk uanset vejrforhold og beliggenhed.
 

Optimalt træk i din skorsten sikrer dig en let optænding, genfyring uden at røgen trækkes ind i stuen, optimal forbrænding og at askestøvet ikke flyver ind i stuen.

Du har sikkerhed for, at du altid kan få gang i din brændeovn eller pejs, og det er nu hyggeligere, når man kan bruge tiden med hinanden i stedet for at kæmpe med ildstedet.

Selve røgsugeren er en el-drevet ventilator. Røgsugerens drift reguleres ved hjælp af en styringsenhed.


Hvad er fordelen ved en røgsuger?

Der er mere end én fordel ved at montere en røgsuger på din skorsten:
En røgsuger hjælper ikke kun til et optimalt træk i skorstenen og dermed et røgfrit miljø. Den giver også komfort i form af langt mindre støv og sod på væggene. For eksempel tænder du røgsugeren, når du skal rense pejsen eller brændeovnen – derved undgår du askestøv omkring ildstedet eller i stuen.


Hurtig og let optænding

Du er garanteret en let optænding uanset beliggenhed, vejrforhold og forhold mellem skorsten og brændeovn.

Farver
Husk at røgsuger nu også kan fås i rigtig mange farver.
Kontakt Kulkranen for køb af røgsuger

 

Få mest muligt ud af din brændeovn eller pejs med en exodraft røgsuger

Med en brændeovn eller pejs får du en naturlig og CO2 venlig opvarmning af dit hjem.

Mange oplever imidlertid udfordringer med at få tændt op. Du kan opleve, at flammen dør og der opstår røg, når brændeovnslågen lukkes eller du forsøger at tænde op i pejsen.

 Røgen kan lugte, sode glasset til og danne partikler, som ikke er sunde at indånde. Der kan være forskellige årsager til udfordringerne – det kan bl.a. være en forkert optændingsmetode, en kold og fugtig skorsten, en køkkenemhætte/et ventilationssystem eller turbulens ved toppen af skorstenen, som betyder, at der ikke er et tilstrækkeligt skorstenstræk og dette kan afhjælpes med en røgsuger.

Ved at montere en røgsuger, sikrer du et kontrolleret træk og at røgen forsvinder hurtigt op gennem skorstenen i stedet for ud i dit hjem.

Resultatet er optimalt træk i skorstenen, en effektiv udnyttelse af dit brænde og ikke mindst et klart og stabilt flammebillede.

 

Hvordan kan jeg forbedre mit skorstenstræk i min brændeovn?

 

Mange husstande i Danmark er forsynet med en brændeovn og en dertilhørende skorsten. Men mange oplever desværre, at deres skorstenstræk ikke er optimalt, når de starter en optænding i brændeovnen. I denne lille guide her, vil vi kigge på hvad du kan gøre, for at du kan forbedre dit skorstenstræk i din brændeovn.

 

 

Hvorfor er mit skorstenstræk dårligt i min brændeovn?

 

 

Rigtig mange mennesker oplever i dag, at deres skorstenstræk er dårligt. Dette kommer til udtryk ved at der eksempelvis kommer røg ud af din brændeovn, din glasrude i brændeovnen vil være sodet til eller måske du bare kan lugte for meget røg- eller sod der hvor din brændeovn er placeret. Det kan også være at du bare har enormt svært ved at lave en optænding i din brændeovn. Dette kan skyldes flere forskellige ting. Hvis du eksempelvis har mange andre ventilationsenheder- eller andet ventilationsudstyr i gang i din bolig, så kan du godt forvente, at ventilationen i din brændeovn dermed også vil være dårlig. I bund og grund så oplever du besværligheder med din brændeovn, nok ikke fordi du betjener den forkert, men fordi skorstenstrækket er alt for svagt, ift. hvad du egentlig har brug for.

 

 

Hvad skal jeg gøre for at forbedre skorstenstrækket i min brændeovn?

 

Den mest populære og mest effektive løsning du kan benytte dig af i dag, hvis du gerne vil forbedre skorstenstrækket i din brændeovn, det er uden tvivl at anskaffe sig en røgsuger. En røgsuger er en smart ventilationsenhed, som man installerer på toppen af sin skorsten, som du kan styre vha. et kontrolpanel og dermed selv regulere hvor meget eller hvor lidt oxygen der skal tilføres til din brændeovn. På den måde er skorstenstrækket i din skorsten nu i total kontrol. Der findes forskellige røgsugere på markedet. Her hos Exodraft tilbyder vi mange forskellige slags, både til privat og industri.

 

Hvis du eksempelvis oplever problemer med skorstenstrækket i din lille gaspejs, så kan modellen ”RHG” fra Exodraft være et godt bud, da den egner sig til den mindre gaspejs. Du kan læse mere om den her.

 

Hvis du har problemer med en større industriel skorsten, så kan en røgsuger som f.eks. ”RS” fra Exodraft, være med til at løse dine problemer. Denne røgsuger er ideel til fast brændsel og til forurenede/korrosive miljøer. Den kan du læse mere om her.

 

Der er mange forskellige røgsugere, som hver især har unikke egenskaber. Har du brug for mere information til hvilken røgsuger der passer til dig, så klik her og læs mere om de forskellige røgsugere der findes og se hvad de hver især kan gøre for dig. Hvis du stadig er i tvivl, så kontakt os i dag, så kan vi sammen finde en løsning på dit skorstenstræk.

 

SE VIDEO OMKRING EXODRAFTS RØGSUGER HER:

 

 

https://youtu.be/n5CtdrAIVtk

 

 

https://youtu.be/EYF09F14O0g

 

Skorstenen er den absolut vigtigste del i enhver form for fyringsanlæg. Det er her, røggasserne ledes bort fra forbrændingen, og man bør derfor ikke gå på kompromis med kvaliteten. Din skorsten skulle gerne kunne klare sit arbejde optimalt - nu og mange år frem i tiden.

Skorstenene er konstrueret til optimalt røgaftræk og af materialer, der kan modstå det klima og de temperaturpåvirkninger, som en skorsten udsættes for. Alle samlinger er konstrueret, så de forbliver tætte i hele skorstenens levetid.

 

Isokern:
Uanset om du drømmer om en åben pejs, har købt en brændeovn, nyt fyr eller din eksisterende skorsten skal renoveres, har vi produktet du kan bruge.
Alle vores skorstensprodukter er nøje tilpasset de enkelte landes specifikationer og fremtidens krav.
Kontakt Kulkranen for bestilling og installation

Stålforing: 
En stålforing er langt at foretrække frem for en isokern, da opdriften er væsentlig større, et andet plus er også at der kan ikke bygges fuglereder i skorstenen.
Du kan altid kontakte Kulkranen for yderliger oplysninger, pristilbud samt råd og vejledning.

 

BlueChimney: 
BlueChimney - så undgår du røggener og sure naboer, du får en hurtigere og mere  effektiv opvarmning, du kan let og hurtigt få tændt op, undgår røg i sturen og du slipper for røggener når du genfyre og ovnruden er altid reng og gennemsigtig.
Du kan altid kontakte Kulkranen for yderliger oplysninger, pristilbud samt råd og vejledning.

 

Draftbooster:

Draftbooster er en nyudviklet røgsuger som du selv kan montere på din skorsten. Resultatet er nem optænding og genfyring uden at få røg og sod ind i stuen.

 

Hvis I har brug for tilbud på brændeovn, pilleovn, skorsten mv.
eller bare brug for råd og vejledning
så er I altid velkommen til at kontakte
Pejsebutikken Kulkranen på tlf. 62 21 19 45
eller e-mail: mail@kulkranen.dk